Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Παγωτό σε χρόνο dt!

Παγωτό σε χρόνο dt!

Τι θα χρειαστείτε
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 και ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Μισή κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 2-3 φλιτζάνια παγάκια
  • 1/3 φλιτζανιού αλάτι Κόσερ
  • 1 πλαστική σακούλα τροφίμων με ζίπερ
  • 1 μεγάλη σακούλα τροφίμων με ζίπερ για την κατάψυξη

Τι θα κάνετε

Στη μικρή σακούλα ανακατέψτε το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Κλείστε την καλά και βεβαιωθείτε ότι έχετε απομακρύνει τον αέρα. Στη μεγάλη σακούλα, αναμίξτε το αλάτι και τον πάγο. Έπειτα, τοποθετήστε τη μία μέσα στην άλλη και κλείστε καλά τη μεγάλη σακούλα.
Χτυπήστε την συνεχόμενα για 5 λεπτά. Τότε, θα δείτε ότι το μίγμα έχει γίνει παχύρρευστο. Χωρίς να ανοίξετε τις σακούλες, αφήστε τις να «ξεκουραστούν» σε ένα πιάτο ή μια πετσέτα για λίγα λεπτά, φροντίζοντας ο πάγος στη μεγάλη σακούλα να «περικλείει» τη μικρή σακούλα.


Τέλος, ανοίξτε τις και σερβίρετε το παγωτό φρέσκο- φρέσκο από τη μικρή σακούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου